Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2019 00:25 - Как да готвим на електрическа скара
Автор: tova Категория: Други   
Прочетен: 1005 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.11.2019 00:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Електрическите скари могат да се използват на закрито като алтернатива на барбекюто на открито. Те дават резултати, подобни на тези на традиционните скари, но използват електричество, а не дървени въглища или газ като източник на топлина. 
Има два вида електрически скара: откритата скара, която прилича на скара за използване на открито и има единична решетка, и грил, който притиска храната между две нагрети плочи. 
Електрическите скари не придават на храната същият аромат като на барбекю, но равномерното им разпределение на топлината и лесната употреба дават добри резултати.

Използване на отворена скара

Поставете отворената скара на плосък, равен плот, който е изчистен от всякакви неща. Отворените решеткъчни скари се нагряват много и могат да представляват опасност за пожар.

Намажете леко решетката с мазнина, ако не е с парче сланина или мас.

Загрейте скарата. Някои от отворените модели имат само бутон за включване и изключване, докато други ви позволяват да изберете подходящата температура. Ако не сте сигурни на колко да настроите температурата, опитайте на 200 градуса . Това е температурата, която повечето традиционни скари на дървени въглища достигат при нагряване и точно толкова се нагряват и повечето обикновени електрически скари автоматично се нагряват.

Поставете храната върху предварително загрятата скара с помощта на щипци. Оставете храната да се готви наполовина, след това обърнете веднъж. Ако обърнете храната само веднъж, ще й осигурите равномерни линии на скара.

Използвайте цифров термометър, за да тествате вътрешната температура на месото приготвено на този тип скара, преди да го отстраните от топлината.

Изключете скарата и я оставете да изстине напълно. Вземете тавичката и капака и измийте всичко с гореща вода  и веро. 

Използване на грил

Поставете  грила на чист и равен плот. Избършете плочите на грила с влажна гъба. Поставете тава за капене под устната на долната плоча.

Включете грила и затворете плочите. Оставете го да се загрее, докато светне обикновено зелена светлина. На повечето грилове светлината е разположена отгоре на машината, ще се изключи или ще промени цвета си, когато грила е загрял.

Отворете скарата и поставете храната в центъра на долната плоча. Затворете грила.

Оставете храната да се пече необезпокоявана, докато не се сготви докрай. Времето варира в зависимост от вида храната. Продукти, които са предварително приготвени или не изискват много готвене, като кренвирши и зеленчуци, може да отнемат само няколко минути, докато разфасовки  месо може да отнеме до 20 минути. Не забравяйте да останете до скарата, докато храната се готви, за да избегнете изгарянето на храната и да проверявате вътрешната температура на месото с цифров термометър.

Отворете грила и използвайте щипки за отстраняване на храната. Изключете грила и го оставете да изстине при отворени плочи. Избършете охладената скара с мокра гъба и я оставете да изсъхне на въздух.



Тагове:   барбекю,   скара,   грил,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tova
Категория: Други
Прочетен: 17585
Постинги: 9
Коментари: 1
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930